IlpoNurmenniemi1

Linnan juhlien musiikki

 

Presidentin itsenäisyyspäivän tanssimusiikin tarjonta ihmetyttää tällaista peräkylän äijää. Siitä on arvokkuus kaukana kun tanssia rytkytellään artistin tahtiin. Itsenäisyyspäivän tanssiaiset pitäisi olla arvokkaasti konserttitanssiaisten mukaiset.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Et onneksi kritisoinut tuota asiaa nykyajan ilmiönä, sillä jo 80-luvulla tanssittiin "tiputanssia" samoissa kekkereissä.

Irwinin Juhlavalssi sopisi kyllä tyyliltään ja melodialtaan sekä sovitukseltaan hyvin kyseiseen juhlaan:

https://www.youtube.com/watch?v=FmkviyOmh0I

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Lavatanssin suurkuluttajana ja linnanjuhlien tansseja vain vilaukselta seuranneena toteaisin, että se näytti olevan aivan sama, mitä orkesteri soitti, itse kukin tanssija askelsi samalla persoonallisella tavallaan kaikki tanssirytmit. Eipä silti, se on hänen oikeutensa. Eri asia on, millaisen kuvan se tanssijasta ulospäin antaa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Lukiolaisille opetetaan salonkitansseja, joita sitten esittävät vanhojen päivänä. Voisihan osa linnan tansseista olla noita salonkitansseja, mutta kuinka moni niitä osaisi? Olisi ehkä pakko kutsun saatua elvyttää vanhat tai hankki ehkä kokonaan uudet taidot. Hauskoja ja yhteisöllisempiä, vaativampia nuo salonkitanssit kuin nykyisen vapaan "tyylin" tanssit.

Tulisi siinä tanssinopettajillekin työtä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juu, menuetteja ja poloneesia.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Suomi on tasavalta ja presidentinlinna ei kuninkaanlinna. Miksei sisältö saisi elää aikojen mukana.

Itse vielä jouduin alttiiksi käännytykselle 2000-luvun alussa tanssikapakan ovelta, kun ei ollut kauluspaita päällä. Arvokkuudella perustellen olisi tissivakoa ja nännejään esitteleviltä pitänyt evätä pääsy ulko-ovella. Tai passitus vaihtamaan asua ja kokeilla uudestaan. Tai sivuhuoneesta ollut tarjota joku huivi tai peite strategisiin paikkoihin.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Musiikkitarjonnasta olen samaa mieltä.

Mutta, jokaisen presidentinlinnan itsenäisyyspäiväjuhlan kättelytapahtumasta on parien poistuminen kamalaa katsottavaa. Juostaan peräkkäin, pyöritään ympäriinsä, otetaan daami milloin mitenkin "käsikynkkään", tai jopa nainen ottaa miehen, tai hapuillaan epämääräiseen käsiotteeseen.

Kyllä naisten puvuista höpötetään kaikki mahdollinen, mutta eikö olisi kutsuvieraiden ennen kaikkea tärkeää opetella sivistynyt, oikeaoppinen tapa poistua presidenttiparin kättelystä? Tottavieköön olisi kun kerran maamme sivistynyt(?) eliitti on paikalla!?